CONCURSUL "SERBARILE CRAIULUI", ED. VII, SAT MAGURA, 2009
Administratia Parcului National Piatra Craiului a organizat, în cadrul manifestarilor desfasurate cu ocazia Lunii Padurii (15martie-15aprilie), a VII-a editie a concursului “Serbarile Craiului” în data de 04 aprilie 2009 în localitatea Magura, comuna Moieciu, pensiunea Montana.
Concursul a început la ora 10:30 cu tragerea la sort a ordinii de intrare în concurs. Au fost prezente 7 echipe a câte 5 copii de la scolile din Zarnesti, Magura si Sirnea.
Dupa instruirea echipelor cu privire la traseu a început proba teoretica (test grila) care a constat dintr-un set de 10 întrebari din Manualul de educatie ecologica clasele V-VII.
A urmat startul la traseu. Pe parcursul traseului elevii au parcurs diferite probe de indemanare: umplerea unei galeti cu apa cu ajutorul unui pahar, orientare cu busola, taiatul lemnelor cu joagarul.

Toate probele de indemanare s-au desfasurat contra timp. Datorita lipsei zapezii organizatorii au renuntat la probele clasice de sanius si schi fond. In asteptarea calcularii punctajelor obtinute copii si profesorii însotitori au fost invitati la deja traditionala masa festiva.

Pentru proba de orientare turistica, galeata cu apa si taiatul lemnelor s-au acordat: 10puncte-locul I, 8p - II, 6p - III, 4p - IV, 3p - V, 2p - VI, 1p - VII 
Pentru proba de cunostinte la fiecare raspuns corect s-au acordat 10 puncte, au fost acceptate si raspunsuri partiale 
Pentru proba de de traseu echipa care a obtinut cel mai bun timp a primit 100 puncte, fiecare minut de intarziere fata de cel mai bun timp se penalizeaza cu 2 puncte.

Multumim pe aceasta cale Regiei Nationale a Padurilor Romsilva – Directiei Silvice Brasov, magazinului Sport Virus si pensiunii Montana pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment.