Micul Ranger in Satul de Munte

Administrația Parcului National Piatra Craiului este partenerul Asociatiei pentru Natura Oxigen in cadrul proiectului Micul Ranger in Satul de Munte , proiect finanțat de Mol România și Fundația pentru Parteneriat, în cadrul Programului Spații Verzi.

Cei de la Asociatia Oixgen si-au propus ca sa promoveze potentialul de dezvoltare al singurelor sate ce se afla pe teritoriul unui parc national: Satele Magura si Pestera, prin crearea unei noi poteci tematice in circuit, amenajare si igienizarea Pesterii cu Lilieci si organizarea taberei – Micul Ranger in Satul de Munte.

Noul traseu turistic intitulat: Povestea Satului de Munte - va avea o distanța de aproximativ 10 km, si un timp estimativ de parcurugere între 2h 30 min și 3 h. Marcajul ce îi va ghida pe turiști va fi reprezentat de oița de la munte. Pe traseu, se vor întâlni 6 panouri turistice, ce vor prezenta:  Legende ale masivului Bucegi și Piatra craiului, informații despre Peștera cu Lilieci, Satul Peștera și Satul Magura.

Tabara Micul Ranger din Satul de Munte –  este un stagiu de pregatire a viitorilor rangeri. Copii vor fi invatati noi modalitati de exploatare ecoturistica si de protectia mediului inconjurator.

Pe aceasta cale avem placerea sa va invitam la Conferinta de Presa organizata de Asociatia Oxigen in satul Pestera, duminica 24 iulie, ora 12.00, unde se vor putea observa efectele și posibilele recomandari de dezvoltare ale implimentatorilor pentru aceasta zona turistica.

Pentru mai multe informatii sunati la numerele de telefon: 0721. 566. 427 ( Diana),  0751.160.203 ( Andrei), 0724.423.026 ( Sorin)