CONTROALE EFECTUATE LA PRIMARII SI IN TEREN
In scopul protejarii peisajului traditional si a biodiversitatii, Administratia Parcului National Piatra Craiului (APNPC) a demarat controale la primariile din zona parcului si in teren pentru a stopa dezvoltarea haotica a constructiilor din zona parcului.

Controlul a fost efectuat impreuna cu Agentia de Protectie a Mediului (APM) Brasov, Garda de Mediu Inspectoratul Brasov la Primaria Moieciu si pe teren in satele Magura si Pestera in data de 24 iunie 2008 iar in data de 25 iunie 2008 la Primaria Zarnesti si in teren pe valea Barsei. 
Au fost verificate autorizatiile de urbanism si autorizatiile de constructie emise de cele doua primarii, in anii 2006, 2007, 2008, pe teritoriul PN Piatra Craiului si in vecinatatea acestuia. In urma controalelor din teren au fost identificate o serie de constructii fara avizul PNPC. Controalele vor continua si saptamanile viitoare. 
De asemenea au fost verificate existenta autorizatiilor de mediu pentru sase pensiuni (de pe raza comunei Moieciu) iar la doua dintre acestea s-a descoperit ca fosele septice prezinta tevi de scurgere pentru "prea plin", lucru nepermis. Acestia au fost somati sa isi etanseze fosele septice in termen de doua saptamani, in caz contrar urmand a li se aplica amenda. Si aceasta actiune va continua saptamanile urmatoare.

Pe aceasta cale multumim APM Brasov si Garzii de Mediu Inspectoratul Brasov pentru raspunsul prompt si pentru colaborare. Totodata remarcam lipsa de reactie a Inspectoratului de Stat in Constructii Brasov, care nu ne-a onorat cu prezenta chiar daca a fost invitat in mod oficial sa participe la acest control.